over René

over René

René Vreugde (1967) studeerde in 1997 af als docerend en uitvoerend musicus (drums) aan de faculteit Lichte muziek van het Utrechts Conservatorium.

Al op vijfjarige leeftijd raakte René in de ban van trommels en alles wat daar mee te maken heeft. 

Van zijn twaalfde tot zijn twintigste volgde hij wekelijks drumlessen aan de muziekschool Breda, waar hij les kreeg van Ad Gobbens, Leo van Lieshout en Marc Zoutendijk. 

In de tussentijd begon hij op 14 jarige leeftijd met het spelen in bands en orkesten in de meest uiteenlopende stijlen, van pop/rock, latin, jazz, jazzrock, bigband tot dansmuziek en musical/theater. 

Na de (in die tijd nog verplichte) militaire dienstplicht te hebben vervuld als drummer/slagwerker bij het Fanfarekorps der Genie, begon René aan zijn studie aan het Utrechts Conservatorium, waar hij onder meer les volgde bij David Weis, Gerhard Jeltes en Ben Gerritsen. 

Tevens volgde hij daar vele masterclasses en workshops van drum-grootheden als John Engels, Jeff Hamilton, Gary Novak, Lucas van Merwijk, René Cremers, Cindy Blackman e.a. Hij speelde in combo's met o.a Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Eef Alberts, Frans-Jan van der Hoeven en Marc van Vught.

Tijdens de conservatoriumstudie stonden de activiteiten op podiumgebied niet stil: Als drummer en mede-oprichter van de band Jazzconnection speelde René, in de periode tussen 1986 en 2000, op talloze festivals in binnen- en buitenland (optredens/tours in o.a Duitsland, Engeland, Frankrijk, Belgie, Noorwegen, Cyprus, Singapore, Jakarta, Dubai en toonaangevende jazzfestivals en jazzclubs in Nederland. 

René heeft ruim 35 jaar ervaring als drummer in het professionele circuit en als docent drums bij verschillende muziekscholen.

Op dit moment is hij actief als freelance drummer, drummer bij Philip Paar's Sinatra Connection en drummer bij theaterprogramma Tour de Toon.  Als docent drums werk René  bij Fluxus Muziekschool Zaandam, heeft een lespraktijk onder de vleugels van docentencollectief Aalsmeer en Uithoorn (voormalig Muziekschool De Hint), en heeft in zijn woonplaats Hoorn een lespraktijk aan huis. Op deze locaties verzorgt René met veel plezier drumlessen voor totaal zo’n 60 enthousiaste leerlingen tussen de 6 en 70 jaar oud.